Vijesti
7. 3. 2023.

Mandat ćemo sigurno & stabilno odraditi do kraja. Nove zaštitne mjere idućeg tjedna!

(VIDEO) PHDZ/PVRH Andrej Plenković nakon Šireg predsjedništva HDZ-a: Mjere pomoći hrvatskim građanima i gospodarstvu bit će sveobuhvatne, snažne, primjerene trenutku i dobro usmjerene. Paket će vrijediti godinu dana. * Izrazili smo zadovoljstvo velikim uspjehom narodnih obveznica i rastom BDP-a - prema kojem je Hrvatska u samome europskom vrhu! * Zadovoljni smo, naravno, i najnovijim istraživanjem političkih popularnosti. I u 7. godini u Banskim dvorima premoćno smo najjača stranka! I sami ste mogli vidjeti kako je neslavno završila oporbena „inicijativa“ o mom opozivu.

Nakon redovitog sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a predsjednik naše stranke i naše Vlade stao je pred novinare.

Donosimo ključne naglaske iz izjave Andreja Plenkovića i njegovih odgovora na pitanja okupljenih novinara:

Ostaje najniža porezna stopa za plin

Vlada RH će već na sjednici ovog četvrtka donijeti izmjene Zakona o PDV-u kako bi se i dalje zadržala najniža porezna stopa za plin. Tako ćemo na konkretan način pomoći ljudima, a ostat će sniženi PDV i za pelete, sječke, ogrjev...

Stabilnost & sigurnost. Dvije su to ključne riječi u ovih sedam godina mandata!

Pomoć svima kojima je potrebna

Upoznali smo nacionalno vodstvo HDZ-a s konturama novog paketa mjera za zaštitu gospodarstva i standarda hrvatskih građana, a u cjelini ćemo ga predstaviti javnosti sredinom idućeg tjedna te ga usvojiti u četvrtak.

Kao i svi paketi do sada, bit će sveobuhvatan, snažan, primjeren trenutku i dobro kalibriran. Pomoći ćemo svima onima kojima je u ovom trenutku potrebna nova državna intervencija. Paket mjera vrijedit će godinu dana.

Zadovoljstvo uspjehom narodnih obveznica …

Izrazili smo zadovoljstvo velikim uspjehom narodnih obveznica i rastom BDP-a - prema kojem je Hrvatska u samome europskom vrhu!

Narod je Troskotu dao otkaz, hrvatski građani s indignacijom su odbacili njegov pokušaj da opstruira projekt narodnih obveznica!

… i snažnim gospodarskim rastom

U 4. kvartalu 2022. naše je gospodarstvo poraslo 4%, a u cijeloj prošloj godini, koju je obilježila globalna kriza, čak 6.3%. To je među četiri najbolja rezultata u Europskoj uniji. Samo su Irska, Rumunjska i Cipar bili bolji od nas.

Gospodarstvo raste, a inflacija - pada!

Vidljivo je i da inflacija usporava. Očekujemo njeno daljnje smanjivanje. Sukladno prognozama Vlade RH i međunarodnih ekonomskih organizacija, u ovoj bi godini trebala pasti na oko 6%.

Kontinuirano u uvjerljivom vodstvu

Zadovoljni smo, naravno, i najnovijim istraživanjem političkih preferencija hrvatskih građana. I u 7. godini u Banskim dvorima premoćno smo najjača stranka!

CRO Demoskop: HDZ kontinuirano, sigurno & stabilno u uvjerljivoj prednosti

Dobili smo povjerenje da odradimo cijeli mandat

Mandat ćemo sigurno i stabilno odraditi do kraja na dobrobit sugrađana i zemlje. Za to smo i dobili povjerenje na parlamentarnim izborima 2020. godine. I sami ste mogli vidjeti kako je neslavno završila oporbena „inicijativa“ o mom opozivu.

Koja blamaža udružene oporbe!

Bez duga, kredita ili pozajmice

Poslovanje HDZ-a? Od kada sam 2016. postao predsjednik, stranka je financijski konsolidirana. Nema nijedan dug, kredit ili pozajmicu. Državni ured za reviziju svih ovih godina nije imao nijednu primjedbu.

Konsolidirano poslovanje & racionalno i odgovorno upravljanje financijama

A A A