Vijesti
14. 4. 2023.

Kad vide ankete & naša postignuća, oporbi i Milanoviću ne preostaje ništa drugo nego „slati“ me u NATO! No HDZ sa mnom ide po 3. uzastopni mandat!

Milanović ni riječi nije progovorio o SDP-ovoj Aferi „Sortirnica“. Upravo suprotno, s nje skreće pažnju pumpajući špekulacije o mojoj „kandidaturi za NATO“. Ni oporba ne spominje taj kriminalni slučaj. Inače su vrlo glasni, no kada je riječ o SDP-ovcima, onda - muk.  Istodobno Milanović i dalje traži progon svih onih koji mu smetaju, radi flagrantni pritisak na neovisno pravosuđe. Ako je riječ o njegovom jatu, pravi se nevješt, a ako mu tko stoji na putu, huška DORH! Pomalo smo se već navikli na bujicu njegovih nebuloza, ali ne znači da je to normalno. Osim toga, nastavlja nanositi enormnu štetu Hrvatskoj proruskim stavovima! Zar će nam nakon svih vanjskopolitičkih uspjeha ove Vlade docirati ekstremni štetočina? No way!

Iz Požege, gdje je sudjelovao na obilježavanju Dana Požeško-slavonske županije, predsjednik naše Vlade i naše stranke odgovorio je na novu salvu mržnje, prostota i nebuloza Štetočine s Pantovčaka.

Donosimo ključne naglaske iz izjave Andreja Plenkovića i njegovih odgovora na novinarska pitanja o sramoti koju Zoran „Lex Perković“ Milanović nastavlja nanositi Hrvatskoj:

Muk o Aferi „Sortirnica“

Mislio sam da će Milanović možda govoriti o SDP-ovu gradonačelniku Varaždina, čitamo zanimljive transkripte. Ili o Aferi „Sortirnica“ i s njom povezanom SDP-ovom strukturom - posebno zato što je danas u Rijeci.

Afera Sortirnica razotkriva licemjerje & dvostruka mjerila SDP-a i većeg dijela oporbe!

Ni on ni oporba na Aktualnom prijepodnevu, međutim, ni riječju ne spominju taj riječki kriminalni slučaj. Inače su vrlo glasni, ali kada je riječ o SDP-ovcima, onda odjednom - muk.

Afera „Sortirnica“ kao da ne postoji za „pravedničku“ oporbu. Pa naravno, radi se o SDP-u!

Politički pritisak na pravosuđe

I umjesto da se Milanović referira na tu aferu, on i dalje traži kazneni progon svih onih koji mu smetaju. I dalje radi politički pritisak na pravosuđe, a pritom se još poziva na imunitet koji uživa. Mi ne radimo pritisak na neovisna pravosudna tijela, što i jest poanta trodiobe vlasti i vladavine prava. i to je ta velika razlika između nas.

Ovo s Milanovićem postalo je opasno: truje društvo, sramoti Hrvatsku, gubi samokontrolu, hapsio bi neistomišljenike. Uživao bi da je šef zatvora!

Ako se radi o nekom iz njegovog jata, Milanović se pravi nevješt, a ako je netko slučajno vezan za HDZ ili ako mu jednostavno stoji na putu, onda huška DORH. Nijedan drugi predsjednik države ne čini ovo što Milanović radi. Pomalo smo se već navikli na bujicu njegovih nebuloza, ali to ne znači da je to normalno. To je loše za demokratsku kulturu.

Kremljenko k'o Kremljenko

Prisjetimo se da opravdava rusku agresiju na Ukrajinu, a da se protivi tome da Hrvatska pomaže žrtvi te brutalne agresije, i to dok svjedočimo odsjecanju glave zarobljenom ukrajinskom vojniku. Prijetio je da će progoniti svakog saborskog zastupnika koji digne ruku za ulazak Finske i Švedske u NATO.

Neću se družiti s Milanovićem, s njim se ne žele sastati ni strani državnici. Vlada RH neće legitimirati njegove proruske stavove!

Je li normalno - slogan pod kojim je Milanović doveo ljude u zabludu - da Hrvatska ne bude na strani žrtve? Je li normalno da onda i neki zastupnici, valjda iz mržnje prema HDZ-u i meni osobno, preuzimaju Milanovićev narativ i tvrde da je procedura o sudjelovanju u EUMAM-u tobože bila protuustavna - iako je ta ista procedura primjenjivana u 40 prethodnih vojnih misija?

Vrijeđao onog koji pomaže Hrvatima u BiH

Prisjetimo se i da je mjesecima vulgarno vrijeđao visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Christiana Schmidta. A taj isti Schmidt donio je promjene izbornog zakona koje su prvi put u 20 godina išle u korist Hrvata u BiH.

Milanović, nažalost, nastavlja sa šmrkavim tikovima. U međunarodnoj politici nastavlja nanositi enormnu štetu za naše nacionalne interese. On je ekstremna štetočina, ruši nam kredibilitet, ruši nam vjerodostojnost.

Štitimo interese Hrvata u BiH, ali ne na način da stvaramo neprijatelje, nego da poboljšavamo njihov položaj

Milanoviću, no way!

Bez ikakve zadrške mogu konstatirati da je naša Vlada pomogla Hrvatima u BiH više nego ijedna prije, a Hrvatska je ušla u krug od samo 15 država koje su istodobno članice Europske unije, NATO-a, europodručja i Schengenskog prostora. Osigurali smo i 25 milijardi eura europskih sredstava za desetljeće razvoja koje je pred nama.

I zar će nam nakon svih tih vanjskopolitičkih postignuća docirati onaj koji Hrvatskoj kontinuirano čini štetu? No way!

Tjeraju me, makar i u NATO!

Umjesto da govori o Aferi „Sortirnica“, on čini još nešto: skreće pažnju s nje te tvrdi kako bih se trebao očitovati „o kandidaturi za čelnika NATO-a“. Pa očitovao sam se: naglasio sam da će hrvatski građani odrediti hoću li i 3. put biti premijer!

Pozdravite sve one koji vape za tim da što prije odem, makar i u NATO! Sugrađani će odrediti hoću li i u 3. mandatu biti premijer!

Već sam 7. godinu na čelu Vlade RH, ispravljam nepravde i propuste iz Milanovićeva mandata u Banskim dvorima. A naši protivnici prate ankete, vide da HDZ premoćno vodi …

CROBAROMETAR: HDZ premoćno prvi - skočili smo na 30.4%! Jači smo nego SDP, MOST & NE Možemo skupa!

… vide socijalnu stabilnost, goleme zaštitne mjere i subvencionirane cijene energenata, vide rast BDP-a, Schengen i euro, rekordnu turističku sezonu koja slijedi... Pa više nemaju što nego vapiti da odem, makar i u NATO!

Najviši stupanj razvijenosti Hrvatske, uvećane procjene gospodarskog rasta, turistički rekordi & vraćanje smanjenih mirovina na staro!

Frustriran, jalan & jadan

Milanović je očito frustriran, živi u teškoj zavisti, stoga pokušava na mene projicirati ono što ga samog muči.

Pravo je pitanje kako to da se švedski novinari nisu njega sjetili. On je “eskpert za Svjernoatlantski savez”, u ime zemlje ide na njegove samite, bio je diplomat u našoj misiji pri NATO-u... Kako se njega nisu sjetili?

A A A