Vijesti
2. 2. 2024.

Koristeći se uvredama & posežući za klevetama, nemoćna oporba sama je odabrala put koji je vodi u novi - poraz!

(VIDEO) PHS Jandroković u emisiji HR-a „S Markova trga“: Marginalci, nažalost, preuzimaju ulogu glavnih oporbenih političara. Pitajte SDP kako je to moguće! Najglasniji su oni koji su u biti najslabiji, no takvi su počeli diktirati rad oporbe. Ekshibicionisti, posebice u ovim izazovnim vremenima, trebaju ostati ondje gdje i jesu - u opoziciji! I „prosvjed“ HND-a klasični je primjer rada oporbe. Tijekom tajnih izvida iz institucija se puštaju (dez)informacije odabranim medijima. Imamo praksu koja ruši temeljno načelo pravne države - presumpciju nevinosti.

S predsjednikom Hrvatskog sabora razgovarala je urednica i voditeljica na Hrvatskom radiju Sanja Rabuzin. Osim o jalovoj oporbi, govorio je i o izboru glavnoga državnog odvjetnika, izmjenama Kaznenog zakona, zaštiti granice i sigurnosti, uvođenju vojne obuke…

Gostovanje Gordana Jandrokovića možete pogledati i poslušati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O OPORBENIM GUBITNICIMA

Oporba sve češće poseže za klevetama i uvredama, sve više u raspravama dominiraju marginalni političari. Najglasniji su oni koji su u Hrvatskom saboru najslabiji, no takvi su očito počeli diktirati rad oporbe. Pitajte SDP i Socijaldemokrate kako je moguće da politički marginalci preuzimaju ulogu glavnih oporbenih političara!

„Progresivci“ otkrili pravo lice: prešućuju i govor mržnje Dalije Orešković i seksistički nasrtaj SDP-ova gradonačelnika Makarske!

Sami su odabrali svoj put, za koji sam čvrsto uvjeren da će ih odvesti u novi politički poraz. Optužuju svakog tko je na vlasti, ali to im ne daje nikakve rezultate, što pokazuje i javno mnijenje.

Crobarometar: HDZ u novoj godini nastavlja rasti - rejting nam je skočio za 0,9%! Povećali smo prednost nad regresivnom ljevicom!

Važno je da nakon izbora imamo stabilnu političku većinu i ozbiljne ljude. Ekshibicionisti i „revolucionari“, posebice u ovim izazovnim vremenima, trebaju ostati ondje gdje i jesu - u opoziciji!

O SUPERIZBORNOJ GODINI

Ova je godina u izbornom smislu dosad neviđena. Imamo europske, parlamentarne i predsjedničke izbore, a već 2025. slijede i oni lokalni.

Pouzdano! Idemo po novu pobjedu - ZA Hrvatsku koja će nastaviti rasti i napredovati, ali i za Hrvatsku koja čuva i njeguje svoje nacionalne vrijednosti!

Datum parlamentarnih izbora bit će određen u ustavnim rokovima. Vrlo skoro ćemo znati kada izlazimo na njih.

O GLAVNOM DRŽAVNOM ODVJETNIKU

Sudac Turudić vrlo je kvalitetan kandidat s dobrim referencijama. Treba mu dati priliku. A kritike ili „kritike“ na njegovu kandidaturu? Oporba bi isto činila da je u pitanju bilo koji drugi kandidat. Cijeli postupak odabira kandidata za GDO-a bio je vrlo transparentan, za razliku od nekih prošlih vremena.

O DILERIMA (DEZ)INFORMACIJAMA

Tijekom tajnih izvida i nejavne istrage iz državnih institucija cure (dez)informacije koje ne bi smjele biti u javnosti. S takvim (dez)informacijama raspolažu odabrani mediji, podižući tako svoju tiražu.

O Grupaciji „Lex Perković“: Milanović & njegove pristaše s rigidne ljevice žele vladati pravosuđem!

Kontinuirano imamo takvu praksu, koja zadire u osobni život pojedinih ljudi i ruši temeljno načelo pravne države - presumpciju nevinosti. Puno je primjera u kojima su mediji već bili „presudili“ ljudima i prije pravosudnog postupka, da bi u konačnici te osobe na sudu bile oslobođene svake krivnje. A zbog toga nitko nije odgovarao.

O PROPALOM PROSVJEDU PROTUEUROPSKE LJEVICE

„Prosvjed“ HND-a zbog izmjena Kaznenog zakona klasični je primjer rada oporbe. Zakon ni na koji način neće ograničavati novinarske slobode, niti će novinari podlijegati bilo kakvim sankcijama.

Narod je rekao NE rigidnoj ljevici! Na prosvjedu HND-a više ljevičarskih političara nego novinara! Ostale građane da i ne spominjemo…

O ZAŠTITI GRANICE

6.500 dobro uvježbanih hrvatskih policajaca s najsuvremenijom opremom čuva našu granicu. Desnica, stvarna ili lažna, migrantsku je krizu uzela kao predizbornu temu kako bi dizala napetost i izazivala strah. Hrvatska je sigurna zemlja.

Oporba je razjedinjena: jedni podupiru ilegalne migracije & zanemaruju sigurnost, drugi igraju na najniže strasti & prijete „naoružanim stražama“

O VOJNOJ OBUCI

Svijet se mijenja, neki model vojne obuke sada je objektivna potreba. Rat u Ukrajini, rat na Bliskom istoku, sve više oružja na svim stranama svijeta... Mnogi europski ministri govore o mogućem sukobu s Rusijom u idućih nekoliko godina. Bilo bi neodgovorno od bilo koga tko vodi Hrvatsku da ignorira te činjenice.

SAD nam je odobrio novih 8 helikoptera Black Hawk. No kupit ćemo ih samo 4, a ostali su donacija u sklopu američke vojne pomoći saveznicima!

Nakon dugog niza godina bez vojnog roka, međutim, nije jednostavno ponovno krenuti s tim. Dobra je ideja, za sada, o kraćoj obuci, ali teško je predvidjeti što će donijeti budućnost.

O REKORDNOM POVEĆANJU PLAĆA

Iznenađuje negodovanje dijela sindikata na uredbe o koeficijentima. Nikada se u povijesti plaće u državnom i javnom sektoru nisu ovoliko povećavale. Prosječna im plaća ide jednim potezom gore za 13,5%. Ne vidim razloga za nezadovoljstvo.

Cilj - približno ista primanja za približno isti rad, uz povijesno povećanje plaća svima u državnoj i javnim službama

A A A