Vijesti
5. 6. 2024.

Demografske mjere & modernizacija pobjedničke Hrvatske vojske

Premijer Plenković nastavio je s programskim objavama na svojim kanalima. Demografija je na njegov prijedlog 1. put dobila resor u Europskoj komisiji, a mjesto povjerenice pripalo je predstavnici RH! Među prvim državama EU-a ustrojili smo ministarstvo za to ključno i nacionalno i europsko pitanje, a sad slijedi nova inicijativa - formiranje EU agencije za demografiju. Tražit ćemo da njeno sjedište bude upravo u Hrvatskoj! A HV? Ispravljamo SDP-ove nepravde. Na žalost Milanovićevu, zamjenjujemo zastarjelu sovjetsku tehnologiju onom suvremenom i zapadnom, kompatibilnom s NATO-om.

Nakon prvih pet, u cijelosti prenosimo i dvije nove programske objave …

VIDEO SPOT: U Europsku uniju ušli smo među zadnjima, a danas je Hrvatska po rastu među prvima!

… predsjednika Hrvatske demokratske zajednice i Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića.

Pripadnost europskom desnom centru, konkurentno gospodarstvo i zaštita potrošača & održiva poljoprivreda i razvoj ribarstva

JAČANJE OBITELJI KAO NUKLEUSA HRVATSKOG DRUŠTVA

Demografske politike, poticanje mladih i osnaživanje prava starijih osoba posebni su nacionalni prioritet od europskog značaja.

Još 2019. godine, na prijedlog Hrvatske, demografija je dobila portfelj u Europskoj komisiji koji je preuzela upravo povjerenica iz Hrvatske Dubravki Šuici kao potpredsjednica EK zadužena za demokraciju i demografiju.

Na prijedlog Hrvatske demografija je i dobila resor u Europskoj komisiji. Sada pokrećemo novu inicijativu - formiranje EU agencije!

Programi i sustavi potpore mladima i obiteljima

Kroz godine, nacionalna demografska politika usmjerena je na provedbu mjera koje osnažuju mlade, jačaju obitelji te stvaraju poticajno društveno okruženje za zasnivanje i proširivanje obitelji.

Udvostručena studentska satnica, porezno rasterećenje & subvencionirani stambeni krediti tek su dio Vladinih aktivnosti ZA mlade!

Izradom inovativnih programa i sustava potpore mladima i obiteljima podržat ćemo jačanje kohezijske politike kako bi se odgovorilo na demografske izazove. U sklopu tih napora, jačat će se međugeneracijska solidarnost te promicati interese starijih osoba.

Pozitivne demografske promjene

Na europskoj ćemo se razini založiti za osnivanje agencije koja bi se bavila demografijom. To znači da ćemo osigurati odgovarajuće financijske i ljudske resurse te političke smjernice, posvećene kreiranju rješenja koja podupiru pozitivne demografske promjene.

KOMPLEMENTARNI SA SJEVERNOATLANTSKIM SAVEZOM

U neizvjesnom geopolitičkom okruženju prioritet nam je sigurnosna i obrambena politika.

Europa mora nastaviti ulagati u razvoj obrambenih inicijativa i sposobnosti komplementarnih s NATO-om radi jačanja vlastite sigurnosti i doprinosa međunarodnoj sigurnosti.

REČENO - UČINJENO. Stigli su Rafalei! Hrvatska će imati najmoćnije borbeno zrakoplovstvo na prostoru od Bavarske do Grčke!

Pouzdana saveznica & oslonac

Hrvatska je pouzdana saveznica i oslonac u NATO-u, osobito nakon nabave 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale te druge mehanizacije i moderne opreme (oklopna vozila Bradley, helikopteri Black Hawk itd.).

Milanović? Đon obraz. Naslikavao se na Rafaleima premda je prije toga prijetio da će zabraniti prelete!

Prilika za hrvatsku obrambenu industriju

Nastavit će se razvijati zajedničke inicijative u okviru Europske obrambene agencije te otvoriti novo poglavlje europske obrambene suradnje.

Uz poticanje uključivanja malog i srednjeg poduzetništva, iskoristit ćemo nove prilike i za hrvatsku obrambenu industriju.

A A A