Vijesti
16. 11. 2021.

Od oporbene nemoći & zloće, za Hrvatsku su daleko važnije teme viši kreditni rejting & poboljšane procjene gospodarskog rasta!

(VIDEO) Andrej Plenković o sjednici Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i zastupničkih klubova HDZ-a u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu: Izrazili smo zadovoljstvo jer nam je svjetska agencija Fitch podigla prognozu rasta BDP-a u 2021. s 3.8 na 8.9, a Europska komisija s 5.4 na 8.1%! Potvrda je to da smo zahvaljujući mjerama očuvanja radnih mjesta i pomoći poslodavcima uspješno premostili ovu neviđenu krizu. Međunarodne ustanove uglas ističu i da smo osigurali sve preduvjete za sjajnu turističku godinu - bolju i od najboljih očekivanja! I napomena: vjerujemo da će naš munjeviti rast dosegnuti ove godine čak 9%!

Razmotrili smo usvajanje rebalansa proračuna i još jedan debakl udružene oporbe, onaj o „opozivu“ ministra Zdravka Marića. No to i nije bilo teško predvidjeti s obzirom na politikantstvo i nered koji vladaju u njezinim redovima - također je izdvojio predsjednik HDZ-a i Vlade RH nakon sastanka nacionalnog vodstva naše stranke.

Nova blamaža - 1/3 oporbe bojkotirala je samu sebe! Uspjeli su skupiti samo 50 ruku za opoziv Zdravka Marića

Donosimo i ostale naglaske iz izjave predsjednika Plenkovića i njegovih odgovora na novinarska pitanja:

COVID potvrde bez ozbiljnijih poteškoća

Raspravili smo i druge aktualne teme, poput uvođenja COVID potvrda u javne i državne službe. Sve je prvog dana prošlo bez ozbiljnijih poteškoća, velika većina građana vrlo se jednostavno prilagodila toj novoj zdravstveno-zaštitnoj mjeri.

U cilju povećanja zdravstvene sigurnosti građana, u državnim i javnim službama uvodi se obvezno testiranje

Lako je zaštićenom Milanoviću glumiti frajera

Milanović? Cijepio se s tri doze, pa sada zaštićen, siguran, licemjerno potiče ljude da ne poštuju zdravstveno-zaštitne mjere. Katastrofa! Lako je njemu sad govoriti da „neće maltretirati ljude“. COVID potvrda ne znači da se morate cijepiti, nego da se morate testirati. A testiranje nije invazivno, ni približno bilo kojem rendgenu ili injekciji. Milanović svjesno, zlonamjerno izmišlja probleme.

Milanović je vrhovni lažljivac & „vrhovnik“ u vrijeđanju svih koji stoje na putu njegovom egu!

Pandemija nam je oduzela 10.000 života

Prosvjedi protiv koronamjera? Živimo u demokratskom društvu. Pandemijom koja nam je oduzela gotovo 10.000 života u Hrvatskoj i donijela 40 milijardi kuna šteta ne bavimo se zato što to želimo, nego zato što moramo. Naš je cilj građanima omogućiti zdravstvenu zaštitu. U svijetu je od COVID-a ili s njim umrlo pet milijuna ljudi.

Bolest ne bira - protiv nje se ne može boriti samo dio građana, nego jedino svi zajedno

Bezobrazni, sebični & bešćutni antitesteri

Bulj? Petrina? Vidjet ćemo koje pravne mogućnosti imamo na raspolaganju kako bi se sankcionirali gradovi i općine koji su odlučili NE provoditi novu mjeru. To je nedopustivo, bezobrazno i bešćutno prema žrtvama bolesti. Neka dođu na COVID odjele i vide muku ljudi koji su završili na respiratorima zato što se nisu cijepili.

Hasanbegovićevo je pravo zaraziti se, ali ne i ugrožavati druge. Neka dođe u bolnicu vidjeti ljude koji se na respiratorima bore za život!

Politikantski poziv na neposluh

Lauc? Sve što osobno izgovaraju članovi pluridisciplinarnog Znanstvenog savjeta Vlade RH, to govore u svoje ime. Ali, njegova današnja izjava bila je korak previše. Ona više spada u domenu politikantskog poziva na neposluh, nego u stručno savjetovanje. Ne vidim kako bismo više mogli nastaviti suradnju.

Stavljanje članstva u mirovanje

Što se tiče Gabrijele Žalac i Tomislava Petrica, Predsjedništvo HDZ-a je temeljem izvješća glavnog tajnika Krunoslava Katičića predložilo Visokom časnom sudu da u mirovanje stave njihovo članstvo u stranci. I to je apsolvirano.

Dostojanstveno u Vukovaru

Na Dan sjećanja na žrtve velikosrpske agresije dio članova Vlade ide u Vukovar, dio u Škabrnju. Očekujemo da će 30. obljetnica toga ključnog, povijesnog datuma za modernu Hrvatsku te za žrtvu hrvatskih branitelja i civila ubijenih na Ovčari proći dostojanstveno. Iskažimo dužni pijetet, ponašajmo se odgovorno i poštujmo epidemiološke mjere.

Žrtva Vukovara obvezuje nas na trajno poštovanje, ali i na stalna ulaganja u razvoj Grada Heroja. To i radimo od prvog dana mandata

A A A