Vijesti
10. 12. 2022.

Zajedno, nastavljamo predano raditi za boljitak Hrvatske & na redovitim izborima 2024. idemo po treći, povijesni mandat!

(VIDEO & PHOTO) Nacionalni odbor HDZ-a. Andrej Plenković: Od 2016. vodimo se načelom modernog suverenizma, a rezultat je sigurna i stabilna, međunarodno prepoznatljiva i nikad utjecajnija Hrvatska. Ovo je bila godina isporuke: Pelješki most, eurozona i Schengen, LNG terminal, zaštitne mjere teške 26 milijardi kuna, porast zaposlenosti i plaća, 25 milijardi eura EU sredstava… I u 7. godini mandata uvjerljivo smo najjača stranka, središnja snaga koja se bori da RH ide naprijed, ali i koja uvijek vodi računa o svojim državotvornim, narodnjačkim i demokršćanskim vrijednostima. Čvrsto usidrenom na desnom centru, gdje ga je i postavio dr. Tuđman, HDZ-u se otvara put za nove - pobjede!

Na 2. sjednici Nacionalnog odbora naše stranke, održanoj u Velikoj Gorici, usvojeni su Etički kodeks HDZ-a, Financijsko izvješće te Godišnji program rada s financijskim planom za 2023. godinu.

Bezuvjetno mišljenje Državne revizije

Predstavljen je nalaz Državne revizije o poslovanju HDZ-a. Ponovno smo dobili bezuvjetno mišljenje, bez i najmanje primjedbe!

Jednoglasno usvojeno financijsko izvješće za 2019. godinu. Državna revizija nam je opet dala bezuvjetno mišljenje!

Osim toga, izabrani su članovi neovisnih i nadzornih tijela HDZ-a - Visokoga časnog suda, Povjerenstva za Statut i Središnjega izbornog povjerenstva.

PLENKOVIĆ: Ovu ćemo godinu dugo pamtiti!

U svom obraćanju predsjednik naše stranke i naše Vlade Andrej Plenković istaknuo je da od 2016. naovamo „sustavno i uspješno provodimo svoje politike utemeljene na konceptu modernog suverenizma“:

- A rezultat je gospodarski snažna, sigurna i stabilna te međunarodno prepoznatljiva i utjecajna Hrvatska!

Izdvajamo i ostale naglaske iz Plenkovićeva govora:

Spojili smo hrvatski državni teritorij …

Ovu ćemo godinu dugo pamtiti! Bila je to godina isporuke: Pelješkim mostom, koji ostaje trajni simbol našeg članstva u Europskoj uniji, spojili smo državni teritorij, spojili smo jug s ostatkom Lijepe Naše.

U godini isporuke ostvarili smo strateške ciljeve: članstvom u Schengenu i eurozoni dovršili europske integracije, a Pelješkim mostom spojili državni teritorij!

… i ostvarili strateške ciljeve dublje EU integracije

Istog ćemo dana - kao jedina država u povijesti - ući i u Schengen i u eurozonu. Time smo ostvarili predizborna obećanja o dva strateška cilja dublje EU integracije. Postajemo dio same jezgre europskog projekta, što je generacijsko postignuće hrvatskog naroda.

Ulazimo u klub samo 15 zemalja svijeta koje su istodobno članice NATO-a, Europske unije, Schengenskog prostora i europodručja te jačamo međunarodni položaj Hrvatske na razinu kakvu do sada nismo imali!

Započinjemo energetsku suradnju s Austrijom i Bavarskom - Stvaramo europsko čvorište za opskrbu plinom!

Osim toga, uz LNG terminal Hrvatska će prerasti u europsko energetsko čvorište!

Očuvali smo radna mjesta i socijalnu koheziju …

Istodobno, zahvaljujući pravodobnim i izdašnim intervencijama Vlade RH očuvali smo radna mjesta i socijalnu koheziju, a sugrađanima, gospodarstvu, poljoprivrednicima i ribarima, školama i dječjim vrtićima, fakultetima, domovima za starije osobe, županijama, gradovima i općinama, bolnicama… osigurali mirnu jesen i zimu.

Naša dva sveobuhvatna paketa zaštitnih mjera vrijedna su čak 26 milijardi kuna!

Ponovno niže cijene goriva. I to znatno!

… te nastavili s povećavanjem plaća, mirovina i zaposlenosti

I u dvjema globalnim krizama bez presedana nastavili smo s povećavanjem plaća, mirovina i zaposlenosti te prema svima trima svjetskim agencijama imamo investicijski kreditni rejting - najviši u povijesti zemlje.

Rečeno - učinjeno! Reguliranje rada nedjeljom & besplatni obrok za svih 311.000 učenika u osnovnim školama!

Turistička sezona nam je na razini rekordne 2019. godine, a po prihodima čak i bolja, što će znatno pridonijeti tome da s gospodarskim rastom od oko 6% u 2022. bude u samome europskom vrhu!

Izborili smo se za nezapamćenih 25 milijardi eura EU sredstava - pred nama je desetljeće razvoja!

S čvrstim osloncem u Tuđmanovoj baštini …

Ulazeći u 7. godinu mandatu kao uvjerljivo vodeća stranka, HDZ je ostao središnja politička snaga koja se bori da Hrvatska ide naprijed i koja se odgovorno suočava sa suvremenim izazovima, ali i koja uvijek vodi računa o svojim državotvornim, narodnjačkim, demokršćanskim i univerzalnim humanističkim vrijednostima - uz trajno poštovanje prema hrvatskim braniteljima bez kojih ne bi bilo slobodne, samostalne i europske Hrvatske.

U mjesec dana skočio nam je rejting za 1.5%! HDZ jači nego SDP, NE Možemo & MOST skupa!

Čvrsto usidrenom na desnom centru, na mjestu gdje ga je i postavio prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman, HDZ-u se otvara put za nove pobjede i obnovu povjerenja hrvatskih birača.

IN MEMORIAM: Dr. FRANJO TUĐMAN (10. prosinca 1999. - 10. prosinca 2022.)

… okrenuti smo budućnosti i suvremenim izazovima!

Za oko 500 dana slijedi nam „superizborni“ ciklus, u koji ćemo ući svjesni vlastitih postignuća i puni samopouzdanja, s nizom novih iskoraka i projekata koje planiramo do kraja mandata: zdravstvena reforma, podizanje naknade za roditelje djece s poteškoćama u razvoju s 2.328 na 4.157 kuna te donošenje Zakona o osobnoj asistenciji i Zakona o inkluzivnom dodatku, dovršetak autoceste do Siska, druge cijevi tunela Učka, Slavonike i punog profila Istarskog ipsilona, daljnja ulaganja u željezničku infrastrukturu…

Samo ova dionica Slavonike vrijedna je 443 milijuna kuna. Za razliku od nekih, naša Vlada radi svoj posao - ono za što smo i dobili povjerenje građana!

Nastavljamo zajedno predano raditi za boljitak Hrvatske, a na redovitim izborima 2024. idemo po treći, povijesni mandat!

NA HRVATSKU GLEDAJU KAO NA NOGOMETNU VELESILU

U izjavi nakon sjednice, predsjednik Andrej Plenković ponovno se osvrnuo na sva naša postignuća, a odgovarajući na pitanja novinara istaknuo je da europski lideri koji su jučer s njim u Alicanteu pratili Vatrene protiv Brazila s respektom gledaju na Hrvatsku kao na nogometnu velesilu:

- Već 3. put smo u polufinalu Svjetskog prvenstva, od čega dvaput zaredom, to je kontinuitet uspjeha. Našu reprezentaciju uistinu krase snaga karaktera i čelična volja.

Plenković: Bravo, Vatreni! Alicante će mi ostati u srcu!

Otkrio je i da je francuski predsjednik Emmanuel Macron, čestitajući nam na prolasku, poželio da ponovimo Moskvu - da se Hrvatska i Francuska opet nađu u finalu.

A A A