Vijesti
29. 4. 2023.

SDP ima 'Sortirnicu', čelnika koji mulja s 'odvojenim životom', glavnog tajnika koji falsificira potpise, 2 zastupnika pod progonom, ali nitko im ne lijepi kolektivnu krivnju!

Plenković: Oporbena su podmetanja prozirna, to već doživljavam kao kompleks zbog anketa u kojima HDZ ima potporu od 31%! U aferi u Rijeci umiješani su SDP-ovac iz Međimurja i SDP-ova gradska struktura, no nigdje nisam vidio formulaciju 'sin SDP-ovca' ili 'SDP-ova pročelnica'. Jandroković: Tomaševićeve tvrdnje da je u KB Sveti Duh netko „tijela umrlih pacijenata namjerno stavio na pod“ zasad zvuče kao prebacivanje krivnje na druge, ali si ne uzimam pravo, poput oporbe, suditi unaprijed. Nedjela pojedinaca ne smiju se generalizirati, nisu ih počinili zato što su članovi SDP-a, HDZ-a ili Možemo.

Licemjerje i raskoš dvostrukih kriterija koje udružena oporba (i regresivna ljevica i lažna desnica) demonstrira na paralelnim slučajevima riječke sortirnice, ostavke ravnateljice Uskoka, varaždinskih lažnih COVID testova i tijela umrlih pacijenata u zagrebačkoj KB Sveti Duh komentirali su predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković te prvi čovjek Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Donosimo ključne naglaske iz njihovih izjava i odgovora na novinarska pitanja:

PLENKOVIĆ: Za razliku od nekih, mi poštujemo neovisnost pravosuđa!

U oporbi vlada veliko uzbuđenje, kao da su parlamentarni izbori sutra, a do njih je više od godinu dana. Sasvim je dovoljno vremena za izmjene Zakona o izbornim jedinicama. Izbori 100% neće biti ove godine!

Izbori su tek za godinu i 2-3 mjeseca, no u plačljivoj su oporbi toliko nesigurni u sebe da se već sad udružuju & traže malo medijske pažnje

Nigdje „sina SDP-ovca“ ili „SDP-ove pročelnice“

A slučaj mogućih lažnih COVID testova? Nikada nisam čuo za tu osobu. U Rijeci imamo Aferu „Sortirnica“, u koju su involvirani SDP-ova gradska struktura i SDP-ov član iz Međimurja, no nigdje nisam vidio formulaciju „sin SDP-ovca“ ili „SDP-ova pročelnica“, nego sve u neutralnom stilu: „neki poduzetnik“, „neka pročelnica“…

Milanović i SDP su ogorčeni jer je Hrvatska danas daleko uspješnija, sigurnija i bolja zemlja nego u njihovom mandatu. To mogu reći uzdignutog čela!

Iskompleksirana, jalova oporba

Ti stalni pokušaji lijepljenja etiketa čitavom HDZ-u postali su već prozirni, to već doživljavam kao kompleks zbog anketa koje pokazuju da HDZ ima potporu od 31%. Dosta dobar rejting poslije 7 godina mandata, zar ne? I tu ništa bitnog neće promijeniti podmetanja jalove oporbe.

CROBAROMETAR: HDZ skočio na gotovo 31%!

Evo, sad ne znaju što bi, zatečeni su pozitivnim stavom HDZ-a o tome da Odbor za pravosuđe Hrvatskog sabora održi sjednicu na kojoj bi se pojasnile okolnosti ostavke bivše ravnateljica Uskoka. Kao što sam već više puta poručio, mi nemamo što skrivati.

Za razliku od nekih, poštujemo neovisnost pravosuđa. Kada pogledate istrage koje se provode u mandatu ove Vlade RH, onda samo slijepac može tvrditi da HDZ utječe na pravosudna tijela!

„Možemo“ je na potezu

Od zagrebačkih gradskih vlasti, stranke „Možemo“ i ravnateljice Kliničke bolnice „Sveti Duh“ očekujemo da odgovore na sva pitanja vezana uz način zbrinjavanja posmrtnih ostataka. To je pitanje za Grad Zagreb, to je gradska bolnica. Držati preminule na podu uistinu je neprimjereno.

Za Zagreb nema nikakve nade s Tomaševićem, retrogradnom Benčić, njihovim nedoraslim aktivistima & Milkom Planinc!

JANDROKOVIĆ: Nitko ne govori o „kolektivnoj krivnji“ SDP-a

Tvrdnje iz zagrebačke gradske vlasti da je u KB Sveti Duh netko „namjerno izvadio tijela umrlih pacijenata iz rashladnih uređaja i stavio ih na pod“? Zasad to izgleda kao pokušaj prebacivanja krivnje na druge, ali si ne uzimam pravo, poput nekih, suditi unaprijed.

U žalosnoj priči o nezakonitom poskupljenju vode Tomašević je najmanje 5 puta lagao Zagrepčane!

Nadležna tijela trebaju utvrditi činjenice i individualnu odgovornost, zašto se to dogodilo i tko je kriv, a tek nakon toga možemo suditi. A one koji su to počinili svakako bi trebalo sankcionirati.

Neprihvatljivo ponašanje oporbe

Neprihvatljivo je postupke pojedinaca povezivati sa stranačkom pripadnošću, kako se to uglavnom čini za HDZ. Čelnik SDP-a muljao je s naknadama za odvojeni život, dvojica zastupnika SDP-a pod kaznenim su progonom, imamo i Aferu „Sortirnica“ i glavnog tajnika SDP-a koji je navodno falsificirao potpise, ali ne bismo smjeli govoriti o „kolektivnoj krivnji“.

Afera Sortirnica razotkriva licemjerje & dvostruka mjerila SDP-a i većeg dijela oporbe!

Pojedinci su pojedinci

Svatko tko prekrši zakon neka odgovara, ali je ružno lijepiti svima drugima odgovornost za ono što čine pojedinci. Tako je i sa slučajem lažnih COVID testova. Ako su prozivane osobe to počinile, nisu počinile zato što su članovi SDP-a, HDZ-a ili Možemo, nego zato jer imaju kriminalni način razmišljanja i djelovanja.

Oporba i tuži i presuđuje, uzima si za pravo određivati tko bi trebao, a tko ne u zatvor. To nije pravna država. To je totalitarni koncept!

A A A