Vijesti
3. 5. 2022.

Milanović zloupotrebljava Hrvate u BiH radi promoviranja proruskih stavova - koje već mjesecima jasno zastupa

(VIDEO) Andrej Plenković nakon sastanka nacionalnog vodstva HDZ-a: Protivio se proširenju NATO-a i prije ruske agresije na Ukrajinu, dok Švedska i Finska nisu ni spominjale moguće pristupanje. Tada svoje protivljenje nije povezivao s izmjenama Izbornog zakona BiH. Hrvati u BiH mu služe kao smokvin list za proruska stajališta. Moguće je da strastveni komšićevac Milanović ima za cilj i spriječiti Hrvatsku da ostvari neke svoje strateške ciljeve. Eto, sada mu odjednom smetaju i nabava Rafalea i jačanje obrambenih sposobnosti Lijepe Naše.

Nakon redovite sjednice Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i zastupničkih klubova HDZ-a u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, predsjednik naše stranke i naše Vlade stao je pred novinare.

4K: Kremljenko, Karijes, Komšićevac, Krkan

Osim o 4K Milanoviću (Kremljenko, Karijes, Komšićevac, Krkan), govorio je o neozbiljnoj oporbi, 100. obljetnici rođenja dr. Tuđmana, Općem saboru HDZ-a, rejtingu naše stranke i postignućima naše Vlade, ulasku u Schengen i europodručje…

Donosimo ključne naglaske iz izjave Andreja Plenkovića i njegovih odgovora na pitanja okupljenih novinara:

Nemoćna, jadna, jalna oporba

Najprije bih zahvalio saborskim zastupnicima na čvrstoj, jasnoj potpori našim novim ministrima. Zanimljivo, čak trećina oporbenjaka NIJE glasovala protiv - što svjedoči o kaosu i podjelama u njihovim redovima.

Novi ministri istog dana dobili povjerenje Hrvatskog sabora, prisegnuli, preuzeli dužnost & gostovali u središnjim TV dnevnicima

100. obljetnice Tuđmanova rođenja

Na sjednici smo razmotrili i pripreme za proslavu 100. obljetnice rođenja našeg utemeljitelja i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana 14. svibnja.

IN MEMORIAM: Dr. FRANJO TUĐMAN (10. prosinca 1999. - 10. prosinca 2021.)

Organizirat ćemo tri veća događaja: znanstveno-stručni skup u Preporodnoj dvorani na zagrebačkom Gornjem gradu; politički skup u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog; izložbu u Klovićevim dvorima. Naravno, položit ćemo vijence i kod Tuđmanove rodne kuće u Velikom Trgovišću.

Dovršetak unutarstranačkih izbora

Potom nam u posjet stiže Manfred Weber, kandidat za predsjednika Europske pučke stranke (EPP), a Kongres EPP-a održat će se u Rotterdamu 31. svibnja i 1. lipnja.

Slijedi Opći sabor HDZ-a 11. lipnja, također u 'Lisinskom', na kojem ćemo dovršiti proces unutarstranačkih izbora i dobiti nove članove Predsjedništva. Tjedan dana poslije obilježit ćemo 32. obljetnicu osnutka naše stranke.

Nadmoćni rejting

U ove aktivnosti ulazimo, prema svim istraživanjima, s nadmoćnim rejtingom, uvjerljivom prednošću nad konkurencijom i nizom postignuća iza sebe - od LNG terminala i Pelješkog mosta i nabave Rafalea preko očuvanja radnih mjesta u COVID krizi i gospodarskog rasta do porasta plaća i dogovora sa sindikatima.

CROBAROMETAR: HDZ raste - jači smo od čitave ljevice skupa!

Dio MOST-a Milanoviću drži ljestve

Milanović već mjesecima jasno zastupa proruske stavove. Protivio se proširenju NATO-a i prije ruske agresije na Ukrajinu, dok Švedska i Finska nisu ni spominjale moguće pristupanje Sjevernoatlantskom savezu. Tada svoje protivljenje nije povezivao s izmjenama Izbornog zakona BiH.

Snažna podrška Ukrajini i oštra osuda stravičnog ratnog zločina u Buči! Milanovića morate pitati zašto smo u „raskoraku“

Taj strastveni komšićevac sada zloupotrebljava Hrvate u BiH kako bi promicao proruske stavove. Zlo-u-po-tre-blja-va! A u tome mu drži ljestve dio MOST-a.

Sramotnim komentarom o zastupnicima Vidoviću i Barbariću MOST-ovac Troskot grubo uvrijedio hrvatski narod u BiH!“

Hrvati u BiH mu služe kao smokvin list

Od Komšićeva jarana došao je do toga da bi blokirao Švedsku i Finsku, ali ne on sam, nego da to naprave saborski zastupnici. A ako neće, onda su „izdajnici“. Koji licemjer! On ovako samo nanosi štetu i Hrvatskoj i Hrvatima u BiH - koji mu, ponavljam, služe kao smokvin list za proruska stajališta.

Milanović se odjednom sjetio da postoje Hrvati u BiH, a donedavno se radovao kada su im Bošnjaci nametali političke predstavnike!“

Smetaju mu NATO & modernizacija HV-a

Moguće je da Milanović želi i spriječiti Hrvatsku da ostvari neke svoje strateške ciljeve. Eto, sada mu odjednom smetaju i nabava Rafalea i jačanje obrambenih sposobnosti Lijepe Naše.

Dok Francuska i SAD šalju borbene avione da pomognu u zaštiti hrvatskog neba, Štetočina s Pantovčaka tjera naše saveznike?!“

Jedini mu je cilj destabilizacija institucija, Vlade, parlamentarne većine. Pritom svakodnevno ponavlja bezočnu laž da je HDZ „generale proglasio udbašima“. Milanović je ili patološki lažov ili izrazito perfidan i zlonamjeran lik.

Schengen i eurozona usprkos Kremljenku

Unatoč podmetanjima i sramotnim proruskim stavovima Karijesa s Pantovčaka očekujemo da će Hrvatska ostvariti strateške ciljeve ulaska u Schengen i eurozonu 1. siječnja 2023. godine, prema zadanom planu.

Želi privatizirati Hrvatsku vojsku

Izmjene Zakona o obrani ionako su previđene planom zakonodavnih aktivnosti Vlade RH, a njima će se eliminirati sve što je zbunjujuće i nedorečeno, sve što dovodi do voluntarizma. Važno je da se zna tko što smije raditi. Milanović zlorabi svoje ovlasti, želi privatizirati Hrvatsku vojsku.

Milanović očajnički pokušava privatizirati HV u političke svrhe - Pripisuje si ovlasti za koje nije biran!“

Medved se oporavlja

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved dobio je rotavirus te je hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti. Čuo sam se s njim, imao je visoku temperaturu, no sad se dobro osjeća, oporavlja se.

A A A